Stort brud på vandledningen.

Brud 20.03.2019Onsdag 20/3 kl. 23.45 lød alarmen fra Mønsted Vandværks elektroniske overvågning om “Trykfald” på vandledningen, og allerede 23.48 var der forespørgsler på facebook Mønsted gruppen om manglende vand hos vore forbrugere. Vi var på værket med 2 mand kort efter, og kunne konstantere, at der måtte være et stort brud et eller andet sted på vores 30 km. ledningsnet. Spørgsmålet var hvor, og hvordan vi skulle kunne finde det i nattens mulm og mørke.

Vi forsøgte med et facebook opslag på Mønsted gruppen, at få folk til at se efter bruddet ved deres bopæl, og kl. 00.15 fik vi en tilbagemelding fra Bredgade 21 om bruddet.

Det var en 180 mm hovedledning der var knækket i 2,20 m. dybde, og 80 m3 vand strømmede ud i timen, og forsvandt i bækken, så der var ingen spor på fortov eller vej fra bruddet, kun fordi Thomas kunne høre at lyden fra bækken var anderledes blev bruddet sporet. Super godt Thomas.

Vores VVS firma var alarmeret og hurtig på stedet, de fik fat i en entreprenør og reparationen kunne gå i gang. I mellemtiden fik vi ved at lukke for hanerne i Bredgade begrænset området uden vand til Bredgade.

 

Det lykkedes for Poul Erik og Michael og Den lille Entreprenør at få bruddet repareret, så der var vand i hanerne inden næste morgen. Tusind tak for det 👍.
Dette brud var så stort, at det meste af ledningsnettet blev tømt for vand, der kan derfor forekomme luft i systemet i nogen tid. Det betyder at rust i rørene kan løsne sig og give kortvarig misfarvning af vandet.       

Gravearbejde efter brud på vandledning ved Bredgade 21

Gravearbejde efter brud på vandledning ved Bredgade 21

CS